Primula

Primula

Primulele oferite în dar simbolizează atât tinereţea, dar şi prima dragoste şi iubirea înflăcărată. 

În general sunt plante necostisitoare, dar necesită o oarecare atenţie şi îngrijire, fiind cultivate deopotrivă ca plante de grădină sau de interior.

Ca plante de interior, sunt decorative doar câteva luni, pe perioada înfloririi, prin urmare sunt tratate ca plante anuale. După înflorire trebuie plantate în grădină.

Cultivate în grădină, ele înfloresc pe parcursul a câtorva ani buni, fapt ce ne face nu doar să le admiram îndelung în fiecare primavară sau toamnă, ci şi să le îngrijim ca pe majoritatea plantelor perene.

 

 

Udare

Primulele iubesc umezealea, din această cauză se recomandă ca plantarea lor să se facă într-o grădină umbrită şi umedă. Solul trebuie să fie în permanenţă umed şi nu îmbibat cu apă.Acestea se vor uda doar de 2-3 ori pe săptămînă sau mai des, dacă observi că solul începe să se usuce. Când le uzi, ai grija să nu torni foarte multă apă deoarece rădăcinile pot putrezi.

Substrat

Primula creşte foarte bine în pământul de grădină, amestecat cu humus sau îngrăşământ de frunze. Pentru a asigura plantei o mai bună drenare a apei este indicat să amesteci solul cu turbă.

Lumina

Primulele nu sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate. Aproape toate speciile de primule trebuie plantate într-un loc răcoros şi umbros al grădinii. Ele acceptă doar soarele de primăvară, care nu este puternic şi soarele care bate dimineaţa.

Temperatura

Temperatura de păstrare trebuie să fie relativ scăzută, cca. 15 grade celsius.

Plantarea primulelor

Plantaţi primulele într-un loc parţial umbrit, unde solul are o scurgere bună şi care nu se usucă complet.Adăugaţi puţin îngrăşământ organic în gaura în care plantaţi.Puneţi plantele la o adâncime asemănătoare cu cea din recipientul în care au crescut.Puneţi plantele la o distanţă de 15-30 cm.Puneţi un strat protector de 7 cm în jurul plantei.Udaţi bine până ce solul este umed în întregime.

 

Aşadar, minimum de cheltuială şi de efort pentru o plantă minunată care va fi o încântare pentru locuinţa ta.

 

Adaugat: 04.02.2013 Vizionat: 5871