informatii pe larg

Îmbunătăţirea peluzelor de gazon existente prin supraînsămânţare

Tunsul scurt

Primul pas este să tundeţi peluza de gazon cu grijă. Alegeţi momentul când gazonul este uscat. Înainte să-l tundeţi, îndepărtaţi orice posibile gunoaie de pe suprafaţa peluzei de gazon, iar după ce l-aţi tuns, eliminaţi toate resturile de iarbă.

 Greblarea peluzei de gazon

Greblaţi gazonul cu ajutorul unei greble pentru frunze, pentru îndepărtarea şi dispersarea ierbii uscate sau a paielor.

 

Însămânţarea

Alegeţi un amestec Turfline potrivit. Grass Fix va fi de cele mai  multe ori cel mai bun amestec pentru supraînsămânţare. Semănaţi în două direcţii.

 

Hrănirea peluzei de gazon

Hrăniţi peluza de gazon cu un îngrăşământ de calitate, care să conţină N, P şi K cu un nivel ridicat de azot primăvara şi scăzut, toamna.

 

Greblarea peluzei de gazon

Greblaţi suprafaţa astfel încât seminţele şi îngrăşământul să intre în contact cu umezeala. Aceasta va îmbunătăţi germinarea. Neteziţi uşor dacă este posibil.

 

Irigarea

Dacă după supraînsămânţare urmează o perioadă secetoasă, irigaţi cu un pulverizator fin, pentru a menţine patul de însămânţare în continuu umed. După fixare, irigarea trebuie limitată. Stropiţi între 30-40 mm deodată, pentru a asigura un sistem de rădăcini mai adânci.

 
Tunderea

Tundeţi la înălţime atunci când iarba este de 6-8 cm. Ajustaţi uşor şi treptat lame mai joase, pentru a obţine o înălţime ideală de tundere de 3-4 cm. Tundeţi gazonul regulat, dar încercaţi să nu îndepărtaţi mai mult de 1/3 din înălţimea sa.

noutati

Crizanteme de toamnă

  Vă oferim un bogad sortiment de Crizanteme în ghivece. Tastaţi aici pentru a vedea mai multe!!!youtu.be/k7DxWYkluuU ...
continuare >

PESTE 50 SOIURI DE CLEMATIS PENTRU PLANTAREA DIN TOAMNĂ

 Pentru a planta corect clematisul tastaţi aici   youtu.be/eB_X_g4OxiM ...
continuare >

Piramide cu flori

Acum puteţi arenda piramide cu flori chiar pentru o singură zi !!! ...
continuare >

1 |2 |3 |4 |5 |Înainte

sfaturi

Primula tehnologie

  ...
continuare >

Îmbunătăţirea peluzelor de gazon existente prin supraînsămânţare

Tunsul scurtPrimul pas este să tundeţi peluza de gazon cu grijă. Alegeţi momentul când gazonul este uscat. Înainte să-l tundeţi, îndepărtaţi orice posibile gunoaie de pe suprafaţa peluzei de gazon, iar după ce l-aţi tuns, ...
continuare >

Crearea unei peluze noi de gazon

Pregătirea terenuluiPregătiţi terenul, fie prin săpare, fie cu ajutorul unui motocultor. Nivelaţi terenul, dacă este nevoie. Cu cât este mai bine pregătit patul de însămânţare, cu atât gazonul va fi mai bun. Un dre ...
continuare >